Dyfishohen rastet e depresionit gjatë pandemisë, pjesa më e madhe të rinj

schedule13:02 - 5 Maj, 2021

schedule 13:02 - 5 Maj, 2021

Sipas një studimi, rastet e depresionit tek të rinjtë  janë dyfishuar gjatë pandemisë. Më shumë se një e pesta (21%) e personave të moshës mbi 16 vjeç në Britani kanë raportuar se vuanin nga depresioni  midis periudhës 27 Janar dhe 7 Mars, sipas Zyrës për Statistikat Kombëtare.

Kjo ishte nga 10% para pandemisë, sipas të dhënave midis korrikut 2019 dhe marsit të 2020. ONS analizoi të dhënat e 23,935 personave të moshës mbi 16 vjeç në 2021 dhe i krahasoi ato me të dhënat e mbledhura para dhe gjatë pandemisë.

Shkalla e depresionit u bazua në personat me simptoma të moderuara dhe të rënda depresioni. Të  rinjtë kishin më shumë të ngjarë të përjetonin depresion, me 4 në 10 (43%) femra të moshës 16 deri në 29 vjeç që kishin përjetuar simptoma të ndryshme të depresionit, krahasuar me 26% të meshkujve të së njëjtës moshë.

Të rriturit me aftësi të kufizuara (39%) dhe më  të prekshëm klinikisht (31%) kishin më shumë gjasa të përjetonin depresion sesa të rriturit që nuk ishin me aftësi të kufizuara (13%)./abcnews.al