Dy ngjyrat që i bëjnë fëmijët më të qetë dhe më kreativë

schedule19:30 - 16 Tetor, 2021

schedule 19:30 - 16 Tetor, 2021

Ne tashmë e dimë se truri i njeriut është një mister i madh.

Por a e dini se një ngjyrë e vetme mund të rrisë krijimtarinë dhe qetësinë e fëmijës?

Kreativiteti

Çfarë mendoni kur shihni ngjyrën blu? Të tjerët e shohin atë si të qetë pasi reflekton qiellin e pastër. Hulumtimet kanë treguar se ngjyra blu mund t’i ndihmojë fëmijët të flenë më mirë pasi lëshon një paqe mendore.

Sidoqoftë, hulumtimet kanë treguar se kjo ngjyrë shkakton edhe kreativitet. Konkretisht, hulumtimi është kryer tek fëmijët e moshës 8-12 vjeç. Atyre iu dha një pyetësor në letër blu dhe të kuqe.

Studiuesit arritën në përfundimin se fëmijët që kishin letrën blu kishin përgjigje më të hollësishme dhe me më shumëllojshmëri. Nga ana tjetër, fëmijët me letër të kuqe kishin përgjigje më “të zakonshme”.

I qetë

Për qetësi keni nevojë për një jeshile të butë. Ashtu si bluja, jeshilja sjell qetësi nga natyra. Ka shumë efekte pozitive tek miqtë tanë të vegjël pasi simbolizon shëndetin, forcën dhe mirëqenien.

Fëmija mund t’i përgjigjet më mirë ngjyrave të ndritshme, por një ngjyrë jeshile e errët në dhomën e tij mund ta ndihmojë atë të përqëndrohet dhe t’i sjellë atij një ndjenjë qetësie./abcnews.al