Durrës, tregtarët u rikthehen protestave, kërkojnë largimin e ambulantëve

schedule13:14 - 21 Dhjetor, 2017

schedule 13:14 - 21 Dhjetor, 2017

Tregtarët në Durrës kërkojnë që Bashkia të ndërhyjë, për të larguar ose taksuar ambulatorët. Sipas tyre kjo është një konkurrencë e pandershme.

Tregtarët e tregut industrial në Durrës i janë rikthyer protestës. Për  1-orë  mbyllën punën për të protestuar kundër konkurencës së pandershme.  Ata u mblodhen në sheshin para godinës së tregut dhe kërkuan nga bashkia që të ndërhyjë për të larguar tregtarët e paligjshëm që punojnë në rrugë dhe trotuare duke mos pranuar të ushtrojnë aktivitetin e tyre brenda hapësirës që është për tregtarët e ligjshëm.

Tregtarët kanë kërkuar që bashkia ti taksojë si tregtarë ambulantë, pasi niveli i xhiros së tyre ëhstë mjaft i ulët.  Ata  kërkojnë edhe ndërhyrje për përmirësimin e kushteve në mjediset e tregur pasi në shumë raste ai përmbytet./abcnews.al