Doda takon Yuri Kim: Pakt kombëtar për integrimin e Shqipërisë

schedule20:43 - 28 Shtator, 2022

schedule 20:43 - 28 Shtator, 2022

Kryetarja e grupit parlamentar për demokraci dhe Integrim, Mesila Doda, zhvilloi gjatë ditës së martë një takim me Ambasadoren e SHBA të akredituar në Tiranë, Yuri Kim, në mjediset e Kryesisë së Kuvendit.

Në takim u diskutua lidhur me rëndësinë e marrëdhënieve strategjike të Shqipërisë me SHBA dhe rolin vendimtar që këto marrëdhënie kanë pasur në historinë e djeshme dhe të sotme të Shqipërisë.

Gjatë takimit u diskutua gjithashtu edhe mbi rolin e Parlamentit në integrimin e Shqipërisë, si edhe për situatën dhe nivelin e demokracisë në vend.

Doda nënvizoi rritjen e rolit monitorues dhe kontrollues të Parlamentit veçanërisht në situatën e sotme të hapjes së negociatave, ku është e nevojshme rritja e këtij roli dhe nevojën për një pakt kombëtar për integrimin, nga ana e të gjithë forcave politike në Shqipëri.

Ambasadorja Yuri Kim nga ana e saj nënvizoi se SHBA kanë qenë gjithmonë të angazhuar në rritjen e nivelit të demokracisë në vend, ku qytetarët duhet të ndjehen të pushtetshëm dhe të përfshirë.

/Abcnews.al/