Disa arsye pse kjo ishte dekada më e mirë

schedule13:18 - 26 Dhjetor, 2019

schedule 13:18 - 26 Dhjetor, 2019

Si në Suedi ashtu edhe në SHBA ka pasur disa trazira dekadën e fundit dhe disa njerëz po pyesin veten e tyre: “Ku po shkon bota?” Ne gjetëm një listë të Johan Norberg, një autor suedez dhe historian i ideve, i përkushtuar për të promovuar globalizimin ekonomik që mund t’ju bëjë të thoni: “Unë dua atje ku drejtohet kjo botë!”. Më poshtë po ju rëndisim disa arsye se pse kjo është cilësuar si dekada më e mirë.

1.U krijua 28% e gjithë pasurive të krijuara ndonjëherë

2.Uria ekstreme u përgjysmua. . Numri i të varfërve u ul me 158,000 – çdo ditë.


3.Shkalla e rrezikshmërisë foshnjore u ul me1/3Si rezultat, vdekja e 2.1 milion fëmijëve u parandalua këtë vit

4.Jetëgjatësia u rrit nga 69.5 në 72.5 Kështu që çdo ditë në dekadën e kaluar, jeta mesatare  u rrit gati me 8 orë.

5.Vendet që kriminalizojnë akte të seksit të njëjtë u ulën nga 40% në 25%

6.Vendet me ligje që mbrojnë gratë u rrit nga 53% në 78%

7.Vdekshmëria nga ndotja u ul në 19%

8.Vdekjet e shkaktuara nga katastrofat natyrore u ul me 95% që nga viti 1960./acbnews.al