Depilimi me laser: Cila është mosha e duhur?

schedule23:58 - 29 Tetor, 2021

schedule 23:58 - 29 Tetor, 2021

Një moment historik në jetën e adoleshentëve është momenti kur vajzat do t’u kërkojnë prindërve të depilojnë këmbët dhe sqetullat, ashtu siç ndodh me djemtë me mustaqe. Si për prindërit ashtu edhe për adoleshentët, kjo shënon fundin e fëmijërisë dhe kalimin në periudhën e të rriturve. Por cila është mënyra e duhur për të ndaluar rritjen e padëshiruar të qimeve në këto mosha? Çfarë duhet t’u rekomandojnë prindërit fëmijëve të tyre? Depilimi apo ndonjë metodë tjetër?

Opsionet përfshijnë heqjen e qimeve me dyll, makina për heqjen e qimeve në shtëpi, heqjen kimike të qimeve dhe elektrolizën. Secila prej tyre ka avantazhet dhe disavantazhet e saj, por të gjitha ato çojnë në rezultate të përkohshme. Pas disa ditësh qimet rriten përsëri dhe lëkura bëhet përsëri e egër dhe e ashpër. Metoda e vetme që ofron rezultate të përhershme është heqja e qimeve me laser. Por a është i përshtatshëm për adoleshentët?

“Në adoleshencën e hershme, me hormonet që vërshojnë trupin, qimet fillojnë të shfaqen në sqetull, këmbë, organe gjenitale dhe pjesë të tjera të trupit. Në të njëjtën kohë, fillimi i tërheqjes për seksin e kundërt dhe modelet e projektuara të kohës e bëjnë të pakëndshëm imazhin e ri të trupit. “Shumë herët, adoleshentët, vajzat dhe djemtë, u kërkojnë prindërve të fillojnë depilimin për arsye estetike”, vëren kirurgu plastik Dr. George Velimbasakis.

“Lazeri është zgjidhja më e mirë, por shumë prindër shqetësohen se nuk është i sigurt për këto mosha. Edhe pse e dinë se në planin afatgjatë do të jetë metoda më ekonomike, jo traumatike dhe pa dhimbje, ata pyesin veten nëse fëmijët janë shumë të vegjël, cilat janë rreziqet dhe nëse heqja e qimeve me lazer është efektive në lëkurë kaq të re.

Në të vërtetë, ka një sërë faktorësh që mund të ndikojnë në efektivitetin ose sigurinë e procedurës, por mosha nuk është një prej tyre. Heqja e qimeve me laser është plotësisht e sigurt pasi vepron në shënjestër në rrënjën e qimeve dhe çaktivizon folikulën e saj përgjithmonë pa ndikuar në poret ose strukturën e lëkurës. Megjithatë, rekomandohet të kryhet tek personat mbi 14 vjeç dhe nga një profesionist me përvojë dhe të kualifikuar”, shton ai.

Nuk rekomandohet në moshat më të reja, sepse rritja e qimeve nuk ka përfunduar ende. Fëmijët që sapo kanë hyrë në adoleshencë mund të mos jenë në gjendje të kuptojnë plotësisht kërkesat para dhe pas trajtimit, “detyrimet” që kanë deri në përfundimin e seancave dhe se ky është një proces gradual.

Që në këtë moshë të re, ata që zgjedhin këtë metodë për të hequr qafe rritjen e qimeve gëzojnë përfitimet e shumta të saj. Këto përfshijnë efektin estetik, shmangien e lëndimeve, prerjeve, bursitit dhe dhimbjes çdo disa ditë. Përfitimi financiar në terma afatgjatë është i dukshëm, si dhe fitimi i kohës duke eliminuar nevojën për vizita të rregullta në institutet e depilimit.

“Është një proces i thjeshtë dhe pa gjak që përfundon në disa vizita, numri i të cilave varet nga sipërfaqja dhe numri i qimeve. Megjithatë, që në seancën e parë, rezultatet janë të dukshme. Pavarësisht nga sa thuhet, heqja e qimeve me laser nuk është vetëm për femrat. Është treguar se 40% e njerëzve që zgjedhin këtë metodë janë meshkuj. Është një metodë depilimi që mund të aplikohet në këmbë, fytyrë, shpatulla dhe shpinë, gjoks, bark, sqetull dhe organe gjenitale pa më të voglin rrezik”, shpjegon doktor Velimbasakis.

Gradualisht lëkura i largon ato dhe bëhet e butë dhe kadifeje, rezultat që zgjat për gjithë jetën. Ka një mekanizëm ftohës i cili shkakton mpirje lokale të lëkurës me pasojë që aplikimi i lazerit tolerohet plotësisht. Gjithashtu ofron mundësinë e personalizimit të personalizuar, i cili eliminon mundësinë më të vogël të efekteve anësore.

“Depilimi me laser është mënyra efektive më moderne dhe e garantuar për të pasur lëkurë të lëmuar dhe tërheqëse. Është e vetmja metodë e përhershme që eliminon teknikat tradicionale dhe që largon efektet anësore të tyre të pakëndshme, veçanërisht në lëkurën e ndjeshme dhe ato të prekura nga çrregullime hormonale, si puçrrat”, përfundon Dr. George Velimbasakis./abcnews.al