Dëmtimi i Fakultetit të Gjeologjisë, studentët do ta nisin mësimin në ambiente të tjera

schedule18:55 - 24 Shtator, 2019

schedule 18:55 - 24 Shtator, 2019

Pas dëmtimeve të shkaktuara nga tërmeti dhe përmbytjet, dekanati i Gjeologji-Minierave vendosi që studentët e këtij fakulteti ta nisin vitin e ri akademik në ambiente të tjera.

Pavarësisht dëmtimet nga tërmeti dhe reshjet e shitu, godina e Gjeologji-Minierave do të më data 14 mirëpres studentët.

Kështu u shpreh dekani i fakultetit Vasil Jorgji, i cili shtoi se, po bëhen përgatitjet e fundit nga stafi  akademik për të në sezonin e ri akademik 2019-2020.

Për zv. Ministrin e Infrastrukturës dhe Energjisë Artan Shkreli situata mund të kishtë qënë fatalë nëset ditën e kur ra tërmeti do të kishte pasur student në ambietet e fakultetit.

Ilir Bejtja numri dy i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, rikonstruksioni i plotë i goditën së fakultetit së gjeologji-miniera është prioritet i ministrisë së tij.

Më shumë dëmtime nga tërmeti ka pësuar kati i tretë godinës e cila është ndërtuar në fillim të viteve ‘40. Ndërkohë problem aktualisht mbeten auditoret pasi është çarë suvaja dhe ka rënë tavani./ABC News Albania 24/7