Çfarë ndikimi ka mbajtja e kafshëve shtëpiake në shëndetin e njeriut

schedule10:41 - 4 Gusht, 2020

schedule 10:41 - 4 Gusht, 2020

Falë kafshëve shtëpiake, shëndeti ynë fizik mund të përmirësohet ndjeshëm. Mbajtja e një kafshe shtëpiake dhe kalimi i kohës me to mund të ketë një ndikim të madh në jetën e njerëzve.

Bright Side” iu referohet disa kërkimeve që tregojnë se si kafshët shtëpiake mund të kenë një ndikim domethënës dhe pozitiv në jetën tuaj, shkruan abcnews.al.

Kafshët shtëpiake ndihmojnë në tensionin e gjakut.

5 mënyrat Pets tona na bëjnë më të shëndetshëm

Njerëzit që mbajnë kafshë shtëpiake mund të kenë tension normal të gjakut dhe një zemër më të shëndetshme. Në fakt, shkencëtarët testuan mijëra njerëz dhe zbuluan se mbajtja e kafshëve shtëpiake ndihmon në përmirësimin  qarkullimit të gjakut.

Qentë kanë ndikim në nivelin e kolesterolit.

5 mënyrat Pets tona na bëjnë më të shëndetshëm

Shumë njerëz kanë patur përfitime në nivelin total të kolesterolit, si burrat që zotërojnë qen, për shembull. Për më tepër, të rriturit 60 vjeç ose më të vjetër kanë trigliceride dukshëm më të ulëta në krahasim me ata që nuk kanë kafshë shtëpiake.

Rrisin aktivitetin fizik

5 mënyrat Pets tona na bëjnë më të shëndetshëm

Ndërsa të gjitha kafshët shtëpiake luajnë një rol të rëndësishëm në aktivitetin tonë fizik, qentë qëndrojnë në vendin e parë. Në fakt, më shumë se gjysma e njerëzve që kanë qen kanë më shumë të ngjarë të arrijnë nivelin e rekomanduar të aktivitetit ditor.

Kafshët shtëpiake na ndihmojnë të krijojmë miqësi të reja.

5 mënyrat Pets tona na bëjnë më të shëndetshëm

Kafshët shtëpiake si lepujt, macet dhe qentë kanë një ndikim të rëndësishëm në jetën tonë shoqërore. Për më tepër, njerëzit që mbajnë një qen, kanë të ngjarë të takohen dhe të bisedojnë me fqinjët e tyre.

Kafshët shtëpiake ndihmojnë fëmijët me vetëvlerësim të ulët.

5 Ways Our Pets Make Us Healthier

Fëmijët që rriten me kafshë shtëpiake kanë më pak të ngjarë të kenë vetëvlerësim të ulët. Kafshët shtëpiake madje ndihmojnë për të përballuar ndjenjat e vetmisë, dhe në disa raste ankthin dhe depresionin në një moshë të re.  /abcnews.al/