Biden propozon një buxhet 5.8 trilion dollarë

schedule17:21 - 28 Mars, 2022

schedule 17:21 - 28 Mars, 2022

Presidenti Biden propozoi një buxhet 5.8 trilion dollarë të hënën. Ishte një kërkesë që pasqyronte shqetësimet në rritje të sigurisë si edhe problemet ekonomike në SHBA dhe jashtë saj. Një pjesë e mirë e këtyre parave parashikohet të investohen në ushtri dhe polici duke i pajisur ato me mjete të reja.

Ndërsa buxheti është thjesht një kërkesë për Kongresin, i cili kontrollon “telat e qeverisë”, ai është një tregues i prioriteteve të një presidenti dhe se ku administrate Biden dëshiron t’i drejtojë energjitë e saj për të ecur përpara. /abcnews.al