Befasia e madhe, Altin Lala heq dorë nga pasaporta shqiptare

schedule16:11 - 15 Janar, 2020

schedule 16:11 - 15 Janar, 2020

Ditën e sotme, Presidenti i Republikës së Shqipërisë, ka publikuar disa dekrete dhe mes tyre është edhe ai i lënies së shtetësisë shqiptare për Altin Lalën, ish-kapitenin e kombëtares shqiptare.

Ish-futbollisti që u kthye në një legjendë për Hannover, ku mbante edhe shiritin e kapitenit, tashmë do të ketë vetëm një shtetësi: atë gjermanen. Është kusht dhe Lala i është përgjigjur ligjeve gjermane, duke dorëzuar pasaportën shqiptare. /abcnews.al

DEKRET
Nr. 11415, datë 13.1.2020

PËR LEJIMIN E LËNIES SË SHTETËSISË SHQIPTARE

Në mbështetje të nenit 92, pika “c” dhe nenit 93 të Kushtetutës, si dhe të neneve 15 e 20, të ligjit nr. 8389, datë 5.8.1998 “Për shtetësinë shqiptare”, të ndryshuar, bazuar edhe në propozimin e Ministrisë së Brendshme

DEKRETOJ: Neni 1
I lejohet lënia e shtetësisë shqiptare, me kërkesë të tij, personit të mëposhtëm: Altin Dod Lala

Neni 2
Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

PRESIDENT I REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË
Ilir Meta

Dekreti i publikuar në Fletoren Zyrtare