BE synon të mbledhë 100 miliardë euro për të ndihmuar në rindërtimin e Ukrainës

schedule07:19 - 4 Korrik, 2022

schedule 07:19 - 4 Korrik, 2022

Agjencia e lajmeve Reuters raporton se Banka Evropiane e Investimeve po propozon një strukturë financimi të përdorur më parë gjatë pandemisë COVID-19 për të ndihmuar në rindërtimin e Ukrainës.

Paketa arrin deri në 100 miliardë euro (104.3 miliardë dollarë) investime.

Duke cituar një dokument zyrtar, Reuters tha se Fondi i Mirëbesimit BE-Ukrainë Gateway (BE GTF) do të kërkojë të ketë një kontribut fillestar prej 20 miliardë eurosh nga vendet e BE-së dhe buxheti i BE-së në formën e granteve, huave dhe garancive.

Garancitë në veçanti do të kishin një efekt shumëfishues, duke realizuar projekte infrastrukturore që arrijnë në rreth 100 miliardë euro, thuhej në dokument, rreth gjysma e nevojave më urgjente të Ukrainës./Abcnews.al/