Bashkëpunëtori i ngushtë i Bill Gates zbulon çfarë mësoi prej tij, që nuk do ta harrojë kurrë

schedule08:23 - 3 Maj, 2023

schedule 08:23 - 3 Maj, 2023

Ndërsa bashkëpunëtorët e afërt të personazheve të ndryshëm japin dorëheqjen dhe rrëfejnë keqtrajtimin që kanë marrë nga shefat e tyre të famshëm, kemi bashkëpunëtorë të ngushtë të Bill Gates, të cilët rrëfejnë se sa shumë e admirojnë dhe sa një lider i madh ka qenë për ta.

Në veçanti, Chris Williams ka punuar në Microsoft për 8 vjet, ndërsa disa nga pozicionet që ai ka shërbyer janë ai i prodhuesit të podcast-it, konsulentit të biznesit, si dhe ai i TikToker. Madje ai arriti të ndërtojë një karrierë të gjatë në botën e teknologjisë dhe medias, ndërsa siç tregon vetë, Bill Gates ishte ai që e ndihmoi të kuptonte se çfarë ka vërtet rëndësi në planin personal dhe profesional. Ndër të tjera, ai e cilësoi Gates si një gjeni dhe deklaroi se ishte pothuajse gjithmonë korrekt në vlerësimet e tij.

Përveç sa më sipër, megjithatë, Chris Williams rrëfen edhe 3 mësime të tjera që ka marrë nga Bill Gates dhe nuk do t’i harrojë kurrë:

“Bill Gates më mësoi të kërkoj pyetje, jo përgjigje”

Sipas tij, Gates e trajtonte çdo çështje me një arsye? Ai kërkonte gjithnjë e më shumë pyetje në mënyrë që të kishte një qasje holistike për çdo çështje. Kurioziteti tek krijuesi i Microsoft është diçka që dominon fuqishëm, diçka që mund të kuptohet lehtësisht që në momentin e parë. Ai është i njohur për pyetjet e tij të theksuara, të cilat në fund të fundit ju bëjnë të thelloheni në secilën temë dhe kështu ta zotëroni më mirë atë. Gates gjithmonë i inkurajonte bashkëpunëtorët e tij që të ishin kurioz dhe të donin të kuptonin gjithçka, me çdo detaj dhe kujdes.

“Aromë demi”

Kjo është një shprehje që Chris Williams e mbajti, përmes takimeve të tij në Microsoft. Siç shpjegon ai, kur Gates kishte një pyetje të cilën e bënte zakonisht, kishte dy lloje përgjigjesh. Nga njëra anë, kishte nga ata që kishin guximin të pranonin se thjesht nuk e dinin përgjigjen e pyetjes së caktuar, dhe nga ana tjetër, kishte nga ata që improvizonin përgjigjet e tyre në atë kohë ose bënin supozime. Kategoria e dytë e përgjigjeve në fakt i bëri më shumë dëm sesa mirë diskutimit. Dhe kështu Gates u thoshte bashkëpunëtorëve të tij që “të nuhasin demat”, pra të kuptonin që në momentin e parë se kush po flet budallallëqe nga koka e tij.

“Gjeni strukturën në kaos”

Një nga aftësitë më të mëdha të Bill Gates, sipas Chris Williams, ishte fakti se ai mund të gjente një rrugëdalje nga kaosi. Në fakte dhe opinione komplekse, ai mund të gjente strukturë dhe kuptim. Veçanërisht të rëndësishme për të, në fakt, ishin takimet që organizonte dy herë në ditë me ekipin e tij, për t’u siguruar që ata po shkonin në drejtimin e duhur. “Ndoshta i gjithë ekipi, ne ishim të hutuar nëse duhet të ndiqnim skenarin X apo Y. Por Bill Gates ishte ai që mund të na dilte nga ngërçi.” Së fundi, partneri i tij i referohet aftësisë së Gates për të parë në të njëjtën kohë detajet e një çështjeje, por edhe “pamjen e madhe”./abcnews.al