Akademi dixhitale falas për 10 mijë të rinj

schedule15:10 - 11 Nëntor, 2017

schedule 15:10 - 11 Nëntor, 2017

Formimi profesional i të rinjve është ende sfidë për Shqipërinë. Një nismë, kësaj radhe nga sektori privat, mund të formojë deri në 10 mijë të rinj në të gjithë gamën e biznesit dixhital

Sipërmarrjet dhe të rinjtë në Shqipëri duket se nuk po ecin me të njëjtin hap prej vitesh. Kërkesat gjithnjë në rritje të biznesit janë larg formimit të duhur në tregun e punës, duke krijuar një hendek të thellë mes kërkesës dhe ofertës për punë.

Agron Shehaj sipërmarrës në fushën e marketingut dixhital, po ndërmerr një nismë për të formuar të rinj në këtë fushë pa një detyrim financiar.

Formimi në një fushe ende të re e dinamike për gjithë tregun botëror, duket një mundësi e pakufishme për punë.

Për t’u bërë ekspert në botën dixhitale, nuk janë të nevojshme vite studime, por pak formim, e shumë fokus në punë.

Një nisme që do të nisë në Tiranë, mund të zgjerohet me formimin e të rinjve në të gjithë vendin. Nismës së një personi mund t’i bashkohen biznese të tjera për të formuar 10 mijë të rinj shqiptarë.

Aktualisht në vend, mungojnë formimet në këtë fushë. Qendrat e formimit profesional, mes kurseve të ndryshme për të përfituar një zanat, kanë edhe kursin e kompjuterit, brenda tij po zien tashmë një botë./abcnews.al

https://youtu.be/yzg6SoiGiKc