Ahmetaj nga Gjirokastra: Nuk ka shtyrje të aplikimit të taksës së pronës

schedule15:33 - 22 Maj, 2018

schedule 15:33 - 22 Maj, 2018

Në vijim të diskutimit mbi aplikimin e Metologjisë së re të taksës mbi ndërtesat, Ministri i Financave dhe Ekonomisë, z. Arben Ahmetaj ka sqaruar nga qyteti i Gjirokastrës se nuk ka shtyrje të aplikimit të taksës së pronës.

“Në referencë të aplikimit të taskës së ndërtesës, një sqarim për subjektet e qeveritë vendore. Aplikimi i taksës së pronës nuk është shtyrë sic ëhstë keqinterpretuar në lajme, por ka të bëjë me peiudhën tranzitore, që do të thotë se ligji i ka dhënë të drejtë njësive vendore që nuk bëhen dot gati menjëherë për metodologjinë e re, për një periudhë tranzitore mund të përdorin metodologjinë e vjetër. Pra taksa vazhjdon aplikohet, taksa nuk është shtyrë por ka një periudhë tranzitore për të akomoduar metodologjinë e re me bazë vlere”. /abcnews.al