Abuzimet në “Tiranë-Elbasan”, lihet në qeli ish-zyrtari i ARRSH

schedule13:59 - 29 Gusht, 2018

schedule 13:59 - 29 Gusht, 2018

Gjykata e Apelit për Krimet e Rënda refuzoi kërkesën për lirim nga qelia të Albens Alites, ish-zyrtarit të ARRSH-së. Alite akuzohet për abuzime me tenderat gjatë ndërtimit të segmentit rrugor “Tiranë-Elbasan”, dosje në të cilën po hetohen edhe ish-drejtuesi i ARRSH-së, Dashamir Xhika dhe ish-zyrtari, Aksel Qurduka.

Në seancën e së mërkurës një Kolegj Penal nuk pranoi kërkesën e paraqitur nga avokati i Alites, për zbutje të masës për shkak të kalimit të afatit 6-mujor. Në të njëjtën seancë, Alite kërkoi shfuqizimiun e vendimit të Shkallës së Parë për zgjatje të hetimeve me tre muaj të tjerë.

Për këtë kërkesë gjykata do të shprehet në një seancë tjetër. Prokuroria për Krimet e Rënda prentendon se ish-zyrtarët e ARRSH kanë konsumuar veprën penale të “korrupsionit” dhe “shpërdorimit të detyrës” gjatë procedurave tenderuese të rrugës “Tiranë-Elbasan”.

Ata u kallëzuan nga KLSH e më pas nga Ministria e Infrastrukturës, pas një auditi që konstatoi një dëm prej gati 54 milionë dollar në buxhetin e shtetit./abcnews.al