A mund të bëni një tatuazh kur jeni shtatzënë?

schedule09:55 - 21 Gusht, 2021

schedule 09:55 - 21 Gusht, 2021

Një tatuazh mund të bëhet gjatë shtatzënisë, por meqenëse është një praktikë që nuk është pa rreziqe, gruaja shtatzënë mund të preferojë ta lërë atë pas lindjes.

Produktet e tjera të përdorura në sallonet e tatuazheve nuk janë treguar të dëmshme për një grua shtatzënë ose fetusin, nuk ka kundër indikacione për njerëzit e tjerë, por kur përballeni me këtë dyshim është mirë të prisni të paktën derisa të kenë kaluar të parën tre muaj.

Gjatë tre muajve të parë këshillohet të mos bëni tatuazhe

Sasia e produktit të absorbuar nga trupi është shumë e vogël dhe nuk duket të jetë e mjaftueshme për të dëmtuar fetusin.

Por tre muajt e parë janë vendimtar në formimin e organeve të foshnjës, çdo ndryshim në këtë fazë mund të çojë në keqformime dhe defekte të tjera që ndikojnë në zhvillimin e tij normal, kështu që është më mirë të mos futni substanca në trup që nuk dihen të jenë absolutisht e sigurt.

Pasi të ketë kaluar kjo fazë e rrezikut, mundësia që tatuazhi të ndikojë tek fëmija është shumë më e ulët, kështu që gruaja mund ta bëjë atë me paqe më të madhe mendore. Edhe kështu, ju duhet të respektoni një sërë masash paraprake pasi rreziqet nuk lidhen vetëm me bojërat që përdoren për vizatim.

Tatuazhet bëhen me gjilpëra dhe kjo është një nga mjetet më të zakonshme të kontraktimit të sëmundjeve të tilla si HIV ose hepatiti. Gjilpërat e pista bartin këto viruse që transmetohen tek nëna dhe foshnja me pasoja të rënda. Kjo është arsyeja pse kur bëni një tatuazh ju duhet të kontrolloni shumë mirë vendin ku shkoni.

Vendi duhet të ketë të gjitha lejet në rregull dhe të jetë plotësisht i besuar, gjithashtu artisti i tatuazheve duhet të jetë i regjistruar saktë dhe të ndjekë udhëzimet e sigurisë. Më e rëndësishmja do të ishte përdorimi i dorezave, hapja e një gjilpëre të re për çdo punë dhe se bojërat dhe veglat e tjera janë gjithashtu sterile. Për të siguruar sterilizimin e instrumenteve të përfshirë në proces, dhoma duhet të jetë e pajisur me një makinë të quajtur autoklavë./abcnews.al