A i vendosni vaj ulliri makaronave? Ndaloni menjëherë!

schedule07:25 - 5 Nëntor, 2021

schedule 07:25 - 5 Nëntor, 2021

Pse nuk duhet të shtojmë vaj ulliri kur ziejmë spageti? Të gjithë e bëjmë në një moment, por duhet ta ndalojmë. A e dini se shtimi i vajit në ujë mund të shkatërrojë vërtet ushqimin tuaj?

Kur shtoni vaj në ujin e vluar, vetëm një sasi minimale do të hyjë në makarona. Vaji që noton sipër ngjitet me makaronat kur shkoni për t’u kulluar, duke e bërë atë të yndyrshëm dhe të vështirë për ngjitjen e salcës.

Mënyra më e lehtë për ta shmangur këtë është një tenxhere e madhe dhe shumë ujë për të zier makaronat brenda. Rregulli është të përdorni tre litra ujë për çdo 250 gram makarona. I trazojmë herë pas here sipër makaronave teksa zihen.

Një gabim tjetër i zakonshëm që mund të bëni kur bëhet fjalë për makaronat është t’i kulloni ato. Sipas Bon Appetit, uji i makaronave, ose siç quhet “ari i lëngshëm”, mund të lartësojë salcën tuaj.

Pse italianët nuk e thyejnë kurrë spagetin para se të gatuajnë? Zbuloni sekretin e tyre

Spageti për italianët nuk është vetëm një lloj ushqimi, por pasioni i vërtetë, që simbolizon familjen, traditën, kombin, kulturën. Është një mënyrë jetese. Në të njëjtën kohë, kushtojini vëmendje 2 lëvizjeve që bëjmë të gjithë dhe shkatërrojnë spagetin.

Teknika e gatimit të makaronave është një ritual për ata që, sido që ta bëjmë, janë autoritet, në raport me pjesën tjetër të popullsisë së planetit, që kanë zakone të trashëguara nga shtëpia, e kanë të vështirë t’i largohen dhe zhgënjehen kur nuk shohin rezultatin e dëshiruar.

Por ne që i duam makaronat italiane në të gjitha versionet e tyre, kemi zbuluar një sekret kyç: italianët nuk e thyejnë kurrë spagetin para se t’i gatuajnë!

Ky truk është thjesht praktik. Sepse, sipas mënyrës së duhur të ngrënies së makaronave, ato duhet të mbështillen ashtu siç janë në pirun, si për të shmangur incidentet dhe njollat, ashtu edhe sepse kjo është thjesht e zakonshme në kulturën e tyre kulinare. /abcnews.al