A do të lejohen atletët të përdorin kanabis?

schedule21:31 - 16 Shtator, 2021

schedule 21:31 - 16 Shtator, 2021

Agjencia Botërore Anti-Dumping (WADA) mund të bëjë një ndryshim historik në të ardhmen e afërt, duke marrë në konsideratë heqjen e ndalimit të përdorimit të kanabisit për atletët .

Ky zhvillim vjen si rezultat i rastit të fundit të sprinterit amerikan Sha Carri Richardson, i cili u përjashtua nga Lojërat Olimpike të Tokios, pasi u gjet pozitiv gjatë kontrollit në muajin qershor.

Sipas BBC, atletja 21-vjeçare pranoi se ajo në të vërtetë përdorte kanabis, duke shpjeguar se kjo e ndihmoi atë të kapërcejë humbjen e fundit të nënës së saj (ajo vdiq një javë para se të testohej pozitiv).

Sigurisht, rivlerësimi i përdorimit të kanabisit do të fillojë vitin e ardhshëm, që do të thotë se kjo substancë do të konsiderohet e ndaluar deri të paktën në vitin 2022.

Përkrahësit e “lëshimit” të drogave të lehta thonë se kanabisi nuk çon në performancë më të mirë atletike dhe prandaj duhet të hiqet nga lista e substancave të ndaluara.

Kujtojmë që sipas rregullave aktuale, përdorimi i drogës përfshin përjashtimin nga organizatat sportive për një periudhë prej tre muajsh deri në katër vjet./abcnews.al