Mos e hidhni kurrë ujin e makaronave, ja pse!

schedule23:14 - 5 Shkurt, 2021

schedule 23:14 - 5 Shkurt, 2021

Gatimi i makaronave pa asgjë është një nga teknikat më të lehta, më vetë-shpjeguese të çdo kuzhine. Edhe kuzhinierja më fillestare në shtëpi mund t’i përgatisë ato. Por kjo detyrë mjaft e lehtë ka më shumë hile sesa keni menduar,  dhe ruajtja i ujit të makaronave është një prej tyre.

Uji i makaronave është lëngu i mbetur në të cilin ziheshin makaronat e gatuara dhe ju kurrë nuk duhet ta hidhni, sepse është çelësi për përgatitjen e salcës së tyre.

Çfarë duhet të bëni me ujin e makaronave

Pasi makaronat tuaja të kenë mbaruar së zieri, hiqni ato nga tenxherja me pirun, në mënyrë që uji të mbetet në fund të tiganit. Në atë mënyrë, ju mund të kurseni sa më shumë ujë. Në ujështoni salcën dhe përzijeni. Më pas shtoni dhe makaronat. Përmbajtja e niseshtesë e bën më të shijshme dhe ushqyese salcën tuaj, dhe përmbajtja e kripës shton aromën.

Amidoni gjithashtu vepron si një agjent trashës. Kjo hile është ajo që ndan pjatat mesatare të makaronave nga pjatat e lezetshme, komplekse në restorantin tuaj të preferuar./e.b-abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!