Përdorimi i verës së kuqe si një produkt natyral i marrë si rezultat i fermentimit të lëngut të pastër të rrushit është i pamohueshëm. Pija përmban shumë substanca të dobishme. Përbërja e verës së kuqe përfshin elementë mikro dhe makro: kalium, natrium, kalcium, magnez, hekur, zink, selen, bakër, krom dhe rubidium. Falë kësaj përzierje, vera e kuqe ka një efekt të dobishëm në sistemin kardiovaskular: zgjeron enët e gjakut, zvogëlon nivelin e kolesterolit të dëmshëm dhe parandalon zhvillimin e aterosklerozës.
Magnezi dhe kaliumi forcojnë muskujt e zemrës. Jo më pak efekt pozitiv vera jep në përbërjen e gjakut, rrit numrin e qelizave të kuqe të gjakut, rrit nivelet e hemoglobinës dhe zvogëlon rrezikun e anemisë, heq radionuklidet dhe zvogëlon dendësinë e gjakut./e.b-abcnews.al