Ardhja e sezonit dimëror në organizëm e njeriut shkakton një ulje të ndjeshme të vitaminës D. Vitamina D është vitamina, e cila ndihmon zhvillimin sa më të mirë të eshtrave, dhëmbëve dhe muskujve.
Sipas një studimi egziston mundësia e parandalimit të mungesës së vitaminës D duke konsumuar disa nga këto ushqime.
Të rëndësishme për t’u përdorur gjatë stinës së dimrit janë suplementet, të cilat ndihmojnë për ta mbajtur nivelin e duhur të kësaj vitamine në organizëm.
Gjithashtu konsumimi i këpurdhave e gjatë ditëve të dimrit, është mënyra më e mirë për ta arritur sasinë e duhur të vitaminës D në organizëm.
Vaji i peshkut – edhe pse shumë pak ushqime përmbajnë këtë lloj vitamine, gjithsesi ju mund ta rrisni nivelin e saj duke përdorur disa lloje të salmonit.
Merluci– përkatësisht vaji i këtij lloji të peshkut, ka aftësi ta stimuloj prodhimin e vitaminës D.
Drithërat janë një nga ushqimet e pakta, që mund të stimulojnë prodhimin e vitaminës./abcnews.al