Djathi është një nga ushqimet, të cilin e kemi si shoqërues të të gjitha gatimeve tona dhe pothuajse të gjithë e duam. Por ka shumë gjëra që ne i shpërfillim për djathin tonë të preferuar si dhe ato që duhet të kemi kujdes kur e blejmë por edhe konsumimin dhe ruajtjen e duhur.
Këtu janë disa gjëra që duhet të kërkoni kur zgjidhni tuajën.
- Kontrolloni ngjyrën dhe pamjen e saj. Ajo që ne po kërkojmë është një e bardhë e pastër. Ngjyra e verdhë e zbehtë me re nuk është një element i mirë. Shmangni djathrat me shumë të çara ose vrima.
- Kënaquni me lojën e teksturës. Kur kafshojmë, feta duhet të shkrihet lehtë dhe këndshëm në gojë, duke lënë një ndjenjë të këndshme cilësie dhe ngopjeje.
- Besoni aromën dhe shijen tuaj. Një produkt i mirë do të ketë një karakter të pasur aromatik, aroma e pakëndshme nuk është udhëzuesi më cilësor. Në gojë kërkoni një shije të ekuilibruar, ku elementi acidik do të mbizotërojë pak, pa lënë një amëz të pakëndshme./abcnews.al