9 arsye pse disa gra janë më të lumtura pas divorcit

schedule14:58 - 15 Mars, 2021

schedule 14:58 - 15 Mars, 2021

Të gjithë ëndërrojnë të kenë marrëdhënie perfekte. Por ndodh që kur martohemi, gjithçka duket të jetë shumë më e komplikuar sesa e kishim menduar. Burrat mund të bëhen të vrazhdë, abuzivë dhe mashtrues. Fatkeqësisht, shumë shpesh njerëzit nuk janë në gjendje të zgjidhin problemet e tyre dhe të divorcohen. Ndonjëherë gratë mendojnë se ky është fundi dhe jeta e tyre nuk do të jetë më kurrë e mirë. Sidoqoftë, ka edhe gra që bëhen shumë më të lumtura pas divorcit, ndryshe nga burrat e tyre. Këtu janë 9 arsye pse disa gra janë më të lumtura pas divorcit.

1. Gratë kërkojnë ndihmë

Divorci është gjithmonë një stres i madh si për burrat ashtu edhe për gratë. Sidoqoftë, gratë kanë mësuar të kërkojnë një ndihmë nga terapisti ose një mikeshë. Në këtë mënyrë ata janë në gjendje të menaxhojnë stresin e tyre dhe të fillojnë një jetë të re, informon abcnews.al.

2. Sistemi i mbështetjes

Mbështetja është shumë e rëndësishme në situatën si kjo. Gratë e kuptojnë atë dhe rrethojnë veten me ambientin e nevojshëm. Ato kalojnë shumë kohë me miqtë dhe familjen e tyre dhe në këtë mënyrë shërohen.

3. Qëllimet e duhura

Kur gratë divorcohen, ato mund të jenë vërtet në depresion. Por pas disa kohësh gjejnë mjaft forcë të brendshme për t’u përqendruar në të ardhmen dhe zhvillimin e tyre. Ata bëhen më të forta, më të zgjuara dhe kuptojnë se janë në gjendje të menaxhojnë gjithçka.

4. Zakonet e dëmshme

E vërteta është se gratë kanë më pak të ngjarë të përdorin alkool, drogë dhe seks si metodat për të hequr qafe stresin pas divorcit. Ato ka më shumë të ngjarë t’i kushtojnë të gjithë vëmendjen fëmijëve, punës ose ndonjë hobi të ri. Në këtë mënyrë ato menaxhojnë më mirë stresin dhe bëhen të lumtura dhe të suksesshme, informon abcnews.al.

5. Eksperiencë e re

Shumica e grave përpiqen të marrin diçka të re në jetën e tyre. Ato përpiqen të marrin gjithnjë e më shumë eksperienca të reja për të pasuruar jetën e tyre me emocione dhe ngjyra. Në këtë mënyrë ato janë në gjendje të përqendrohen në të ardhmen dhe lumturinë e tyre.

6. Aftësi të veçanta

Gratë janë krijesa delikate dhe të buta. Ato nuk janë aq të fortë sa burrat. Sidoqoftë, janë në gjendje të marrin aftësi të reja të cilat do t’i ndihmojnë ato të menaxhojnë stresin dhe traumën pas divorcit. Në këtë mënyrë ato janë në gjendje të ecin përpara dhe të fillojnë një jetë të re, informon abcnews.al.

7. Prioritetet e duhura

Gratë kanë përparësitë e duhura. Ato përqendrohen në shëndetin dhe mirëqenien e tyre pas divorcit. Ato do të përdorin ushqimin e duhur dhe ushtrimet fizike për të hequr qafe depresionin dhe disponimin e keq pas divorcit.

8. Këmbëngulja

Gratë janë mendërisht më të forta sesa duken. Atyre nuk ju pëlqen të kërkojnë mënyra të lehta për t’ja dalë nga kjo arsye pse ato kurrë nuk heqin dorë pas divorcit. Ato duhet të mbajnë shtëpinë e tyre dhe të rrisin fëmijët. Gratë i marrin sfidat dhe menaxhojnë mëmësinë vetën në mënyrë të shkëlqyer, informon abcnews.al.

9. Gratë janë më rehat vetëm

Sigurisht, gratë vuajnë nga stresi dhe depresioni pas divorcit. Por pas disa kohësh ato ndihen më rehat vetëm. Ato gjejnë qëllime të reja dhe rrugën e veprimit dhe vazhdojnë drejt tyre. Ato e shijojnë kohën e tyre vetëm ose me miqtë dhe kanë kohë të mjaftueshme për t’u rikuperuar plotësisht pas ndarjes./e.b-abcnews.al