Mbajtja e pastër e kuzhinës tuaj mund të jetë një sfidë e madhe, veçanërisht nëse gatuani shpesh. Sidoqoftë, ka disa gjëra për të cilat definitivisht nuk keni nevojë dhe thjesht zini hapësirë dhe e bëni të vështirë pastrimin dhe rregullimin.
Çfarë janë këto?
Pajisje që nuk i përdorni kurrë
Ju mund të jeni të ngazëllyer kur merrni një thikë speciale ose një krijues ëaffle, por nëse deri më tani ato janë thjesht të pluhurosura në dollap, kjo nuk do të ndryshojë.
Tava të vjetra
Përveçse janë të padobishme, tiganët e vjetër janë gjithashtu të pashëndetshëm.
Enët e tepërta plastike
Është më mirë të investosh në disa enë me cilësi të mirë që mund të futen në një furrë me mikrovalë, në mënyrë që të mund të ngrohësh ushqimin nëse është e nevojshme dhe të heqësh qafe atë që është shumë e vjetër dhe që nuk e përdor.
Thika që nuk priten mirë
Ndonjëherë, ato janë më të rrezikshme se ato të reja sepse përdorni më shumë presion.
Libra gatimi që nuk përdorni
Jepini ato një miku, i cili mund t’i vlerësojë ata. Zgjidhni dhe mbani atë që vërtet këshilloni për recetat e reja dhe klasike.
Erëza që nuk i mbani mend kur i keni blerë
Ju mund të ndjeni se ato nuk skadojnë, por në fakt ato mbahen “të freskëta” për rreth 12 muaj.
Qese plastike
Tani ne kemi nevojë për to më pak se kurrë. /abcnews.al