5 gjëra që nuk duhet t’i thoni kurrë fëmijës tuaj

schedule15:23 - 4 Janar, 2022

schedule 15:23 - 4 Janar, 2022

Fjalët mund të depërtojnë si një “shpatë”, ndaj përdorni ato me mençuri dhe dashuri, veçanërisht kur komunikoni me fëmijët. Edhe pse ju duken të padëmshme, fjalët tuaja mund t’i lëndojnë thellësisht emocionalisht dhe të lënë pasoja, sepse fëmija ndërton mbi to një imazh për veten.

Nëse nuk e ndalon këtë, do të të lë këtu

Kur iu thoni se do t’i braktisni për të arritur atë që dëshironi nuk është mjeti i duhur. Prindërit e kujdesshëm nuk do ta përdorin atë. Fëmija duhet ta dijë se prindi nuk do ta lërë kurrë.

Pse nuk jeni si vëllai/motra juaj?

Askujt nuk i pëlqen të krahasohet me të tjerët në një kontekst negativ.Kështu krijohen komplekset.

Siç them unë. Ja pse

Fëmijët gjithashtu meritojnë një shpjegim.

Lëreni, unë do!

Fëmijët duhet të mësojnë të mbështeten në forcat dhe aftësitë e tyre në mënyrë që të fitojnë vetëbesim.

Ju jeni një fëmijë i keq

Nëse flisni hapur ose sugjeroni se një fëmijë është keq, ai do të sillet në atë mënyrë. Nëse tashmë duhet ta qortoni, tregojini se çfarë ka bërë është e keqe. /abcnews.al