4 mënyra efektive për të krijuar kursime për fëmijët

schedule14:10 - 12 Mars, 2021

schedule 14:10 - 12 Mars, 2021

Dëshironi të siguroni të ardhmen e fëmijës tuaj dhe të ndiheni të çliruar financiarisht? Epo ne po ju japim disa opsione inteligjente që do t’ju ndihmojnë shumë. Përfshini veten në rregullimin e një qëllimi kursimi afatgjatë që është i qëndrueshëm, i zbatueshëm dhe përfitues. Ka disa këshilla të thjeshta për kursimin e parave që mund t’ju ndihmojnë të filloni në drejtimin e duhur. Ndiqni këto dhe përmbushni ëndrrat tuaja për ta dërguar fëmijën tuaj në kolegjin më të mirë; jepi atij një të ardhme për të cilën do të jesh krenar, mirësjellje nga përpjekjet e tua.

Këshilla për të kursyer para për të ardhmen e fëmijëve:

  • Për çdo sipërmarrje kursimi, çelësi është që të filloni herët. Siguron që fëmija juaj të ketë mjaft kur është mjaft i vjetër për shkollë dhe kolegj. Sapo fëmija juaj të lindë, filloni të kurseni një pjesë të vogël të fitimeve tuaja për të. Gjatë një periudhe të gjatë, ai do të bëhet një investim i konsiderueshëm. Pak shkon shumë larg në këtë rast. Sidoqoftë, me të vërtetë nuk duhet të ulni kostot për të kursyer në mënyrë agresive. Nuk bën shumë ndikim. Fillimisht, kursimi i vetëm 10% të fitimeve tuaja është mjaft i mirë.
  • Para se të filloni të kurseni për fëmijën tuaj, zgjidhni një shumë të caktuar që do të jeni të gatshëm ta lini mënjanë çdo muaj. Ndoshta pas një ose dy viti, përpiquni të rrisni shumën e kursimit me një përqindje të vogël dhe sipas kapacitetit tuaj. Kjo duhet të bëjë me të vërtetë një ndryshim në kohën kur fëmija juaj është aq i rritur sa ta përdorë atë. Rritjet e vogla në sasinë e parave që investoni brenda një muaji nuk do të sjellin një dëm të madh në financat tuaja. As nuk do ta ndjeje. Shuma, kur rritet ngadalë, do të jetë diçka me të vërtetë domethënëse në distancën e gjatë.
  • Nëse paratë që kurseni do të përdoren për kolegj ose studime përtej kësaj, dikush mund të përdorë plotësisht rrugët e financimit që vijnë pa taksa. Pa taksa? Po, e keni dëgjuar mirë. Investimi në bono kursimi ose hapja e një llogarie arsimore kursimi do të jetë vërtet e dobishme për fëmijën tuaj. Sidoqoftë, arritja e madhe është se këto kursime do dhe mund të përdoren vetëm për qëllime arsimore. Por, ato mund të përdoren për një numër kursesh akademike, jo të kufizuara në asnjë mënyrë. Meqenëse shumica e kurseve kushtojnë një pasuri në kohën e sotme, përfitimi i këtyre opsioneve do t’ju mbajë ju dhe fëmijën tuaj në vend të mirë. Sigurohuni që të konsultoheni me një këshilltar financiar para se të bëni ndonjë investim. Është një gjë e zgjuar për të bërë.
  • Edukimi i fëmijëve tuaj në rrugën e vështirë do të rrënjosë tek ata një ndjenjë përgjegjësie dhe vlera të mira. Nëse i dorëzoni gjithçka fëmijës tuaj në një pjatë argjendi, ka shumë mundësi që ai të mos vlerësojë gjithçka që merr. Edhe pse mund të keni burime për të filluar një fond kolegji për fëmijën tuaj, përfshini ata në procesin e kursimit për të ardhmen e tyre. Kërkojini që të kontribuojë kur dhe kur mundet. Jepja një “bankë” derrkuci. Kur ai të përfshihet në proces, ai do të mësojë jo vetëm të vlerësojë paratë, por edhe të respektojë përfitimet që do të marrë në të ardhmen./abcnews.al