2 javë ushqim për gjënë e gjallë në zonat e përmbytura

schedule15:19 - 24 Mars, 2018

schedule 15:19 - 24 Mars, 2018

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka alokuar një fond prej 20 milionë lekësh për të siguruar bazën ushqimore për gjënë e gjallë në zonat e përmbytura në Shkodër. Fondi do t’i kalojë Shtabit te Emergjencave Civile, i cili do t’ju shkojë në ndihmë fermerëve të kësaj zone.

2 javë ushqim për gjënë e gjallë në zonat e përmbytura në Qarkun e Shkodrës. Konkretisht 400 ton koncentrat ose bar i thatë. Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka alokuar 20 milionë lekë për t’ju ardhur në ndihmë fermerëve në vështiësi. Fond ky që do t’i kalojë Shtabit të Emergjencave Civile.

“Me anë të këtij fondi, garantohet ushqimi për rreth 4100 gjedhe, 8000 të imta dhe 1300 derra. Kjo sasi, i shtohet bazës ushqimore të siguruar deri tani dhe është shpërndarë tek fermerët nga Shtabi i Emergjencave”.

Ndërkohë zëvendëskryeministrja Mesi ishte në Njësinë Administrative Dajç, ku shpërndau mbi 2800 bidona ujë të pijshëm dhe 50 pako ushqime për familjet në këtë zone. Një kontribut ky i komunitetit të biznesit që iu përgjigjen thirrjes së zëvendëskryeministres./abcnews.al