Zakoni që ndikon thellësisht në imazhin që keni për trupin tuaj

schedule11:52 - 20 Prill, 2022

schedule 11:52 - 20 Prill, 2022

Sasia e kohës që kaloni në mediat sociale dhe ajo që postoni mund të ketë një ndikim të madh në mënyrën se si ndiheni për veten tuaj, për mirë ose për keq.

Ekspertët në FitRated shqyrtuan nëse koha e kaluar në mediat sociale, celular (dhe FB, Tëitter, etj.) ndikon në imazhin e trupit, vetëvlerësimin dhe sjelljen tonë.

Për ta bërë këtë, ata pyetën 1000 njerëz për zakonet e tyre. Ndërsa përdoruesit e mediave sociale raportuan se kishin një imazh trupor normal, të ashtuquajturit përdoruesit e pangopur të mediave sociale që përdorin aplikacionin për tre orë ose më shumë në ditë kishin shumë më shumë gjasa të kishin një imazh më të keq për veten. Kjo do të thotë se ata konsumojnë një sasi shumë më të madhe informacioni dhe imazhesh që në mënyrë të pandërgjegjshme i bëjnë ata të krahasohen me njerëzit e tjerë.

Por diçka ndryshon kur kalojmë në kapitullin e selfie-ve: Fotot. Ata që postonin tre ose më shumë selfie çdo muaj ishin më të sigurt se ata që nuk postuan.

Sipas shkencëtarëve në Universitetin e Kalifornisë, kërkimet tregojnë gjithashtu se selfiet e bëra me telefonin tuaj inteligjent, qoftë vetëm ose me miqtë tuaj, mund t’ju ndihmojnë të bëheni më të lumtur. Në një studim të parë të publikuar, shkencëtarët zbuluan se studentët mund të luftojnë pikëllimin e tyre me disa selfie!

“Ju shihni shumë raporte mediatike për efektet negative të përdorimit të teknologjisë dhe ne i shikojmë me shumë vëmendje këto çështje këtu në UCI”, tha Gloria Mark, një profesoreshë e shkencave kompjuterike. “Por ka pasur përpjekje të gjera gjatë dekadës së fundit për të studiuar atë që është bërë e njohur si ‘kompjutera pozitive’ dhe besoj se ky studim tregon se ndonjëherë pajisjet tona mund të ofrojnë përfitime për përdoruesit.” Edhe një foto mund të jetë një nga ato përfitime!/abcnews.al