Vuçiç: Do të flas faktet dhe të vërtetën para OKB-së

schedule10:41 - 21 Shtator, 2023

schedule 10:41 - 21 Shtator, 2023

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, ka deklaruar se parimet e së drejtës ndërkombëtare publike dhe Kosova do të jenë temat kryesore të fjalimit që do të mbajë para OKB-së.

Ai tha se do të flasë faktet dhe të vërtetën.

 “Unë besoj se shumë njerëzve nuk do ta pëlqejnë fjalimin tim’, ka thënë ai.

Ai gjithashtu theksoi se kur zgjedh faktet dhe të vërtetat nga njëra anë dhe nëse dikush do t’i pëlqejë, zgjedh këtë të fundit.

Ndër të tjera ai është shprehur se mund të flasë më shumë se 15 minutat e përcaktuara dhe se nuk do të lejojë që të ndërpritet.

“Nuk jam i sigurt se do t’i pëlqejë dikujt, për shkak të hipokrizisë së përgjithshme në botë. Dhe për këtë do të flas. Të gjithë u referohen parimeve që ekzistojnë nëse i përvetësoni dhe i zbatoni në çdo situatë. dhe jo kur të shkon mirë sepse nëse e bën këtë, atëherë nuk janë më parime apo parime, atëherë i përdor sipas nevojave të tua”, tha Vuçiç.

Ai tha se nëse thuhet se integriteti territorial është parimi më i lartë në të drejtën ndërkombëtare, atëherë si shkelet Karta e OKB-së dhe Rezoluta 1244?

Ai shtoi se ka analizuar fjalimet e shtetarëve në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, siç është presidenti i SHBA-së, Joseph Biden, i cili, siç tha ai, kishte një fjalim shumë të mirë, me të cilin do të pajtohej nëse nuk do të kishte praktikë tjetër kur është fjala për Serbinë. /abcnews.al