VIDEO/ Regjisorja Armela Demaj vjen me “Ëndrrat e një nate vere”

schedule19:48 - 21 Nëntor, 2019

schedule 19:48 - 21 Nëntor, 2019

“Endrra e një nate vere”, është komedia e dashurisë shekspiriane, e cila vjen këtë fundjavë në skenën e Teatrit të Metropolit.

Regjisorja Armela Demaj, në një intervistë për “Abc News” rrëfen arsyet pse i besoi ëndrrën e dashurisë  artistëve të rinj dhe thuajse të panjohur.

“Endrra e një natë vere” , komedia e dashurisë shekspiriane vjen këtë fundjavë në skenen e teatrit të metropolit.

Regjisorja  Armela Demaj në një intervistë për abc neës  rrëfen arsyet pse i besoi ëndërrën e dashurisë  artistëve të rinj dhe thuajse të panjohur.

Regjisorja Armela Demaj , guxon me komedinë e Shekspirit me një kast të ri artistësh, të shohë ëndërra verë edhe në fillim dimri, për këtëo arsye

Autoriteti i i të atit kundrejt së bijës për ta martuar me atë që do ai dhe jo ajo, mjafton , për të krijuar një komedi situatash dhe karakteresh.

Edhe pse është shkruar në shekullin XVI, i flet më së miri edhe kohëve moderne.

Komeditë shekspiriane shquhen për shtresëzimin e temave e ku regjisorja e ka mbajtur pjesën mes ëndërrës dhe realitetit, me një skenografi poetike, mes pyjesh , ku cicërimave të zogjve ua shtojnë lirizmin përshpëritjet për dashurinë.

Shfaqja është ndërtuar në antitezë mes ëndërrës dhe realitetit, e ky dualizëm përvijon edh në faktin se një vepër e madhe intepretohet nga një kastë aktorësh të rinj.

Regjisorja jep edhe arsyet pse preferoj këtë sfid deridiku rriskuese .

“Ëndrra e një nate vere” shpreh temat kryesore shekspiriane, ku më të dukshmet janë ato të dashurisë, të ëndrrave dhe të imagjinatës krijues.

Premiera vjen këtë fundjavë në skenen  Shekspir të Teateit të Metropolit. /abcnews.al