VIDEO/ Ky aplikacion të mat distancën e sigurisë nga njeri tek tjetri

schedule04:32 - 31 Maj, 2020

schedule 04:32 - 31 Maj, 2020

Për të na kujtuar masat që duhen respektuar na vjen në ndihmë një strument nga Google, i cili përdor Augumented Reality (realitet të përzjerë) për të matur distancën e sigurisë nga ti tek tjetri në radhë.

Strumenti quhet Sodar dhe vjen nga Experiments with Google. Duke përdorur WebXR ai krijon një rreth me rreze 2 metra thjesht duke parë telefonin tënd.

Distanca e sigurisë vazhdon të jetë e diskutueshme nga 1 në 2 metra po sa më larg aq më mirë ndaj 2 është shumë mirë

Aplikacioni është i disponueshëm vetëm për Android, mjafton të shkosh tek webi i tyre dhe do të lançohet në smartphonin tënd. Më pas drejto kamerën drejt tokës dhe gjej distancën e duhur.