Vezët kapin majën pas ngordhjes masive të pulave

schedule16:12 - 18 Mars, 2022

schedule 16:12 - 18 Mars, 2022

Nga Erblina Mile

Shtrenjtohen vezët me 40 deri në 50 lekë për paketim. Nga një vëzhgim i bërë në kryeqytet ,tregtarët paralajmërojnë se në ditët në vijim  çmimi i vezëve do të pësojë një tjetër shtrenjtim. Virusi që ka shkaktuar ngordhjen masive të pulave ka ndikuar në uljen e prodhimit vendas të vezëve.

Qytetarët kanë zgjedhur që të blejnë në pikat e shumicës ku çmimet janë më të lira se në supermarket. Ankohen se e kanë të vështirë të përballojnë jetesën pasi produktet më të  domosdoshme të shportës janë rritur ndjeshëm.

Virusi i pulave boshatisi  pularitë në Durrës. Ndërsa për sa i përket shifrave të shpendëve të ngordhur, ato nuk përputhen mes vetëdeklarimit të pronarëve të pularive dhe konstatimit të ministrisë. Kjo e fundit thekson se kanë ngordhur 200 mijë pula, ndërkohë që pronarët e pularive këmbëngulin në shifrën 500 mijë. /abcnews.al