Veliaj në Pragë: Bashkëpunimi mes dy qyteteve, në një stad të ri

schedule20:00 - 11 Shtator, 2019

schedule 20:00 - 11 Shtator, 2019

Sipërmarrja, rinia dhe kultura, do të jenë tre shtyllat e bashkëpunimit mes Tiranës dhe Pragës. Kryebashkiaku Erion Veliaj foli gjatë vizitës në Çeki, për të përbashkëtat që kanë këto dy qytete dhe për eksperiencat që mund të shkëmbejnë.

Tirana dhe Praga do të rrisin bashkëpunimin mes tyre, duke u fokusuar kryesisht në fushën e sipërmarrjes, rinisë dhe të kulturës. Detajet për këtë bashklëpunim i bëri të ditur kryebashkiaku Erion Veliaj, i cili ndodhet në një vizitë dy ditore në Çeki.

“Me kryetarin e bashkisë patëm një mundësi fantastike për të folur për urat e bashkëpunimit mes Tiranës dhe Pragës. Kemi shumë studentë, të rinj, të vjetër, edhe një qytet me përmasa sa të Tiranës dhe një histori fantastike. Besoj se një nga gjërat që mund të mësojmë nga bashkëpunimi me Pragën ka të bëjë me kulturën e start up-eve, me fokusin që është vënë te rinia sipërmarrëse, te rinia që prodhon, te rinia që zhvillon ekonomi”, tha Veliaj.

Ai shtoi se Praga dhe Tirana kanë mundësi të shkëmbejnë përvojat e suksesshme që kanë zbatuar edhe në fushën e politikave mjedisore .

“Ishte muzikë për veshët e mi që Praga, si Tirana, ka një projekt për 1 milion pemë rreth qytetit. Me sa duket ky është trendi i qyteteve, që duan të kufizohen me hapësira të gjelbra, për të diktuar se ku mbaron zhvillimi urban dhe ku fillon pjesa rurale dhe agro-turizmi, që duhet ruajtur. Besoj se për shumë prej këtyre fushave, ku Tirana kandidon për të qenë Kryeqyteti Evropian i Rinisë për vitin 2022, kemi shumë për të mësuar nga Praga”, u shpreh Veliaj.

Gjatë vizitës në Çeki, Veliaj do të marrë pjesë në Forumin e 27-të Ekonomik dhe Mjedisor të OSBE-së. /ABC News Albania 24/7