Varrezat në Paris që funksionojnë me një listë pritjeje

schedule09:16 - 1 Maj, 2021

schedule 09:16 - 1 Maj, 2021

Vdekja nuk ka qenë kurrë më “e pranishme” sesa në periudhën viktoriane. Sidoqoftë, njerëzit që jetuan në shekullin e 19-të, në vend që të pretendonin se nuk ekzistonte, u njohën me idenë e fatit të tyre përfundimtar dhe krijuan hapësira bukolike, ku “festohej” koncepti i bukurisë dhe vdekjes. Një prej tyre është Varreza Pere Lachaise në Paris, e cila është një atraksion i vërtetë për Qytetin e Dritës.

Me më shumë se 3.5 milion vizitorë në vit, është vendi më i popullarizuari dhe më i vizituari në botë. E vendosur në lagjen e 20-të të Qytetit të Dritës, është varreza e parë e kopshtit e ndërtuar ndonjëherë në kryeqytetin francez.

Pere Lachaise u themelua nga Napoleon Bonaparte në 1804 në përgjigje të varrezave të mjerueshme të kishës dhe qëllimi i krijimit të saj, përveç asaj të dukshme ishte krijimi i një varreze të bukur që i përkiste qytetit dhe gjithashtu varreza e parë komunale e Parisit .

Fama e varrezave u përhap kryesisht kur eshtrat e Molier u vendosën në të dhe që atëherë ajo ka qenë një zgjedhje popullore si “rezidenca” e fundit e personave të famshëm. Midis varreve të varrezave janë ato të Edith Piaf, Chopin, Oscar Wilde dhe Jim Morrison.

Vendet e varrimit në Père Lachaise variojnë nga një gur varri i thjeshtë, i pa zbukuruar deri te monumentet e larta dhe madje edhe skulpturat dramatike të ndërlikuara kushtuar kujtimit të një personi ose familjeve të famshme.

Shumë prej varreve kanë madhësinë dhe formën e një kabine telefonike, me hapësirë ​​të mjaftueshme që i afërmi i të ndjerit të gjunjëzohet për të thënë një lutje dhe për të lënë disa lule tek i dashuri i tij.

Varrosja në Pere Lachaise është mjaft e vështirë në ditët e sotme për tu varrosur në një varrezë komunale në Paris duhet të keni vdekur ose jetuar në kryeqytetin francez ndërsa fakti që ekziston një listë pritjeje, pasi ka shumë pak hapësirë ​​të lirë për të krijoni varre të reja.Sipas faqes zyrtare të qytetit të Parisit, një milion njerëz janë varrosur në të deri më sot, ndërsa nëse llogariten eshtrat në pjesën e Aux Morts, numri i përgjithshëm i të vdekurve që kanë “kaluar” përmes Pere Lachaise tejkalon 2 – 3 milion./abcnews.al