Tunizia paralajmëron: Nuk i pranojmë riatdhesimet e njëanshme

schedule21:39 - 19 Dhjetor, 2018

schedule 21:39 - 19 Dhjetor, 2018

Tunizia kundërshton fuqishëm riatdhesimet e njëanshme të emigrantëve. Ministri i Jashtëm tunizin denoncoi praktikën e disa prej vendeve pritëse, të cilat ndërmarrin iniciativa riatdhetësimi të njëanshme.

Jo riatdhetësimeve të dhunshme. Tunizia kundërshton në mënyrë kategorike ato vende pritëse që kanë ndërmend të riatdhesojnë emigrantët me vendime të njëanshme.
Është ky mesazhi i fortë dhe i qartë i dhënë nga ministri tunizian i çështjeve sociale. Tunizia është vendi me numrin më të madh të zbarkimeve të emigrantëve në vitin 2018. Por sipas të dhënave të fundit janë më shumë se 200 mijë emigrantët e paligjshëm tunizinë të shpërndarë nëpër botë. Janë vetëm një pjesë e 1.3 milionë të shpërndarë në të gjithë botën.

Nga ana tjetër janë 600 mijë emigrantët e vendeve të tjera që ndodhen në Tunizi. Sipas ministrit të Tunizisë, qeveria e vendit të tij i njeh të drejtën e integrimit emigrantëve që do të riatdhesohen dhe është gati ti mirëpresë nëse do të duan të kthehen. Por jo nëse një gjë e tillë ndodh me vendimin e njëanshëm të vendeve pritëse. Kjo sepse sipas tij problem i emigracionit mund të zgjidhet vetëm me marrëveshje ndërkombëtare./abcnews.al