Truku për ta mbajtur më gjatë baterinë e celularit

schedule12:02 - 10 Shtator, 2021

schedule 12:02 - 10 Shtator, 2021

Pavarësisht se çfarë celulari kanë të gjithë, gjëja më e keqe është kur të mbaron bateria. Nëse ndodheni, në shtëpi e keqja është e vogël. Ekzistojnë gjithashtu “banka” energjetike që mund t’i japin jetë baterisë në një kohë të vështirë. Sidoqoftë, kush nuk ka mbetur me një bateri një herë në jetën e tij në momentin më të papërshtatshëm? Ka disa mënyra për të kufizuar përdorimin e baterisë.

Truket për të parandaluar rënien e baterisë

Për shembull, nëse nuk kemi bateri të mjaftueshme, do të ishte mirë të mos kishim wifi ose të dhëna të hapura. GPS gjithashtu konsumon shumë bateri nëse është vazhdimisht i ndezur. Një opsion tjetër është të aktivizoni sinjalizime të caktuara. Sidoqoftë, ekziston një truk tjetër që mund të ndihmojë shumë për të parandaluar që bateria të bjerë aq lehtë. Ne të gjithë e dimë se ekrani ka tendencë të gërryejë më shumë baterinë se çdo gjë tjetër.

Ekziston një truk që luan me shkëlqimin e ekranit që mund të bëjë një ndryshim. Kjo është shkëlqimi automatik i përmbajtur në shumicën e telefonave inteligjentë në treg dhe që mund ta rregulloni automatikisht ose manualisht kur ekrani të bëhet pak a shumë i ndritshëm. Në fakt, në mbrëmje mund të kurseni “dritën e bardhë” të ekranit me më të ngrohtën dhe më të verdhën, e cila jo vetëm që do të ndihmojë baterinë, por gjithashtu do ta bëjë leximin e natës më të lehtë dhe do t’ju bëjë të flini më lehtë. Sigurisht që kjo mund të jetë e bezdisshme në disa raste, por e mira që bën është padyshim më e madhe./abcnews.al