Tetë shenja që tregojnë se keni përkrah partnerin ideal

schedule22:49 - 23 Mars, 2023

schedule 22:49 - 23 Mars, 2023

Nuk ka dyshim që të gjithë do të dëshironin të kishin një marrëdhënie të sinqertë dhe një partner që i do dhe i respekton. Megjithatë, edhe pse ju vetë ofroni të njëjtën gjë, ka disa gjëra të tjera që nevojiten për të siguruar suksesin e marrëdhënies tuaj dhe për ta sjellë atë në një gjendje pjekurie.

Ekspertët shpjegojnë se kur një marrëdhënie mund të konsiderohet e pjekur dhe si të arrihet ajo:

Kur mbani fjalët tuaja.

Kur mund të shprehësh me fjalë atë që ndjen.

Kur shprehni drejtpërdrejt me fjalë atë që dëshironi dhe çfarë keni nevojë.

Kur krijoni qëllimisht një hapësirë ​​të sigurt për veten dhe partnerin tuaj ku mund të ndani gjithçka.

Kur nuk keni frikë nga bisedat e vështira.

Kur mbështesni njëri-tjetrin, veçanërisht kur është e vështirë.

Kur jeni duke kërkuar dhe gati për të marrë reagime nga partneri juaj.

Kur punoni mbi potencialet e një personi të dashur.

Kur në një marrëdhënie ndodh një krizë, frika luan rolin më të madh. “Fëmija brenda nesh i lënduar beson se e gjithë përgjegjësia është mbi të, se duhet të kujdeset për të gjitha problemet dhe të sigurojë paqen. Problemi është se fëmija shpesh harron se duhet të ketë komunikim të hapur, të sinqertë dhe të sigurt”, sipas psikologëve.

Traumat nga rritja mund të krijojnë ndjenjën se jemi gjithmonë të vetmit përgjegjës, se gjithçka varet nga ne dhe se zgjidhja është të kënaqim të tjerët, qoftë edhe në dëmin tonë.

Në marrëdhëniet e pjekura ka rrjedhë, proces, dinamikë, jep e merr, mbështetje dhe një hapësirë ​​e sigurt për të ndarë emocionet dhe ndjenjat.

Nevoja themelore e njeriut është të pranohet dhe të dashurohet ashtu siç është në të vërtetë.