Test/ Fotoja e parë që keni parë tregon se çfarë lloj fuqie shpirtërore keni

schedule14:10 - 12 Nëntor, 2022

schedule 14:10 - 12 Nëntor, 2022

Psikobiologu dhe laureati i Nobelit Roger W. Sperry zbuloi se 2 hemisferat e trurit, majtas dhe djathtas, funksionojnë ndryshe dhe mënyra se si mendoni varet se cila është mbizotëruese.

Bazuar në hulumtimin e tij, ekzistojnë teste të shumta që mund të përcaktojnë procesin tuaj të të menduarit dhe tiparet e personalitetit.

Marrja e testit të mëposhtëm do t’ju ndihmojë të njihni më mirë veten.

Hidhini një sy të shpejtë fotos. Cilën kafshë e patë së pari?

Hemisfera e majtë e trurit tuaj është më aktive se e djathta. Jeni një person që analizon gjithçka, shumë i orientuar drejt qëllimit dhe i organizuar. Kur përballeni me një problem, ju prireni të jeni logjik, llogaritës dhe objektiv.

Megjithatë, ndonjëherë, ngaqë e dini se vendimi që keni marrë është marrë pas shumë mendimeve, ju prireni të jeni këmbëngulës. Prandaj, është mirë të dëgjoni mendimin e të tjerëve dhe ta merrni parasysh atë. Hemisfera e majtë e trurit tuaj është më aktive se e djathta. Jeni një person që analizon gjithçka, shumë i orientuar drejt qëllimit dhe i organizuar. Kur përballeni me një problem, ju prireni të jeni logjik, llogaritës dhe objektiv.

Megjithatë, ndonjëherë, ngaqë e dini se vendimi që keni marrë është marrë pas shumë mendimeve, ju prireni të jeni këmbëngulës. Prandaj, është mirë të dëgjoni mendimin e të tjerëve dhe ta merrni parasysh atë.

Hemisfera e djathtë e trurit tuaj është më aktive. Jeni një person kreativ dhe plot ide novatore. Kur përballeni me një problem, ju mbështeteni më shumë në intuitën tuaj, e cila shpesh është e saktë, sesa në të menduarit kritik.

Ju e dini shumë mirë se çdo hap që hidhni në jetë është një mësim për ju dhe se edhe humbja është një hap drejt arritjes së qëllimeve tuaja. Për ju, udhëtimi është më i rëndësishëm se destinacioni. Meqenëse jeni ëndërrimtar, shpesh humbisni në tokën tuaj të ëndrrave. Është e nevojshme të bëni një kontroll realiteti herë pas here dhe t’i kushtoni pak më shumë vëmendje botës përreth jush./abcnews.al