Teknologjia po ndihmon prindërit në lidhje me fëmijët

schedule22:51 - 6 Shkurt, 2018

schedule 22:51 - 6 Shkurt, 2018

Sipas një studimi të ri, familjet duhet ta mbështesin përdorimin e mediave dixhitale.

Ekspertët kanë zbuluar se mediat dixhitale po ndihmojnë familjet të rrisin marrëdhëniet midis tyre dhe ndihmojnë prindërit të lidhen me fëmijët e tyre.

Kjo për shkak se teknologjia, siç janë smartfonët dhe aplikacionet e ndryshme, ndihmojnë fëmijët dhe prindërit të mbajnë më shumë kontakt.

Sonia Livingstone e zhvilloi studimin bazuar në një survejim, që u bëri 2000 prindërve të fëmijëve midis moshës 0 dhe 17-vjeçare.

Sipas Daily Mail, familjet moderne po gjejnë mënyra që të përdorin pajisjet dixhitale dhe në të njëjtën kohë të merren aktivitete tradicionale.

E ndërsa përdorimi i internetit vazhdon të rritet, tetë në dhjetë prindër thanë se hanë vakte teksa shikojnë televizor ose filma me fëmijët çdo javë.

Më shumë se gjysma e prindërve thanë se vazhdojnë të luajnë dhe lexojnë së bashku me fëmijët.

Studimi zbuloi gjithashtu se prindërit po e përdorin internetin si mjet për t’i ndihmuar ata me fëmijët./abcnews.al