Suedia ndalon vaksinimin e adoleshëntëve kundër Covid-19

schedule12:54 - 30 Shtator, 2022

schedule 12:54 - 30 Shtator, 2022

Autoriteti Shëndetësor suedez ka ndaluar vaksinimin e adoleshentëve të shëndetshëm të moshës 12 deri në 17 vjeç kundër Covid-19, për shkak të rrezikut shumë të vogël që ata mund të zhvillojnë simptoma të rënda të sëmundjes në këtë moshë.

Masa do të hyjë në fuqi më 31 tetor.

“Nga 1 nëntori, rekomandimi dhe rrjedhimisht propozimi i vaksinimit do të zbatohet vetëm për grupet më të rrezikuara”, thuhet në deklaratë.

Në fillim të shtatorit, Britania e Madhe hoqi rekomandimin e saj për të vaksinuar fëmijët nën 11 vjeç pa probleme shëndetësore. Ndërsa personat mbi 18 vjeç në Suedi mund të marrin tre doza të vaksinës. Në vendin nordik, doza e katërt rekomandohet për personat mbi 65 vjeç.

Suedia, e cila zbatoi një strategji që në përgjithësi ishte më pak e rreptë se vendet e tjera në Europë kundër Covid-19, shënoi rritje të viktimave gjatë verës.

/abcnews.al