Si t’i jepni fund grindjeve mes fëmijëve tuaj

schedule12:58 - 21 Tetor, 2021

schedule 12:58 - 21 Tetor, 2021

Prindërit shpesh duhet të gjykojnë kur fëmijët e tyre zihen.

Shumë shpesh fëmijët e vegjël mund të grinden me njëri -tjetrin për një lodër. Ata mund të shtyjnë njëri -tjetrin kështu që ndërhyrja e prindërve është e nevojshme në mënyrë që fëmija të kuptojë se sjellja e tyre ishte e padëshirueshme.

Këtu janë disa këshilla për të shmangur grindjet:

  1. Ku dhe kur zënkat zakonisht ndodhin

Vëzhgoni fëmijët tuaj dhe grindjet e tyre dhe në çfarë rasti ata shpërthejnë më shpesh. Ato mund të ndodhin kur fëmijët janë të lodhur, kur janë me gjyshen ose kur duhet të ndajnë diçka dhe të kuptojnë modelin e sjelljes konfliktuale mes tyre.

  1. Flisni me secilin fëmijë individualisht para se të shpërthejë zemërimi

Para se të fillojë lufta, mund të ndizni zjarrin… Nëse, për shembull, e dini që fëmijët janë të irrituar dhe të paduruar kur ktheheni nga shkolla ose kopshti (ndoshta për shkak të lodhjes ose urisë), sigurohuni që të gjithë të uleni diku dhe të luani diçka argëtuese.

  1. Dëgjojini ata

Ndonjëherë lufta është një rrugë njëkahëshe. I bëni të gjithë të ulen dhe u jepni fjalën duke i dëgjuar me kujdes pa gjykuar ndjenjat e tyre. Kështu, vëllimi do të dekompresohet./abcnews.al