Qepa është një prej perimeve që plotëson këto kushte dhe rrjedhimisht mirëmban nivelet e sheqerit në gjak.
Ajo është një burim shumë i mirë ushqyesish të nevojshëm për organizmin. Bëhet fjalë për fibrën, vitaminat e kompleksit B dhe antioksidantët.
Një filxhan çaji me qepë të grira ofron 46 kalori, 10 gramë karbohidrate, 2 gramë fibër dhe 1 gramë proteinë.
Sipas agroweb.org, ky racion plotëson 14% të nevojës ditore për vitaminë C, 7 përqind të dozës ditore të manganit dhe vitaminës B6 dhe 5% të folatit.
Studimet të cilave u referohet AgroËeb.org tregojnë se qepët janë të rekomandueshme për diabetikët.
Sulfuri që gjendet tek qepët ka efekt të jashtëzakonshëm në uljen e nivelit të sheqerit në gjak./abcnews.al