Si të hapni këpucët tuaja të ngushta

schedule22:54 - 25 Qershor, 2021

schedule 22:54 - 25 Qershor, 2021

Me siguri do të gjeni një palë këpucë perfekte, do t’i blini dhe më pas do të kuptoni se ato janë shumë të ngushta dhe është e pamundur t’i vishni dhe të ecni.

Pra, përpara se të vendosni të shkoni tek këpucari për t’i hapur ato, provoni vetes disa metoda të thjeshta për të hapur këpucët tuaja të ngushta dhe për t’i bërë ato më të rehatshme dhe nëse nuk keni sukses atëherë mund t’i drejtoheni specialistit.

Çlodhuni

Ndonjëherë metodat më të thjeshta janë më të mirat. Askush nuk dëshiron të rrezikojë të largohet nga shtëpia me këpucët e tyre të reja që nuk janë të përshtatshme për ta.

Veshja e këpucëve të reja brenda shtëpisë automatikisht ndihmon që pëlhura ose lëkura të relaksohen dhe prandaj bëhen më komode për tu veshur jashtë.

Vish një palë çorape

Tingëllon shumë e thjeshtë, por funksionon. Nëse vishni çorape sportive me takat tuaja të ngushta, do të shihni se pak nga pak forma e këpucëve do të shtrihet dhe do të marrë formë. Zgjidhni një palë çorape të trasha dhe ecni brenda shtëpisë për pak kohë.

Ngriji këpucët

Së pari, mbushni këpucët me thasë të mbyllur me ujë akulli (së pari sigurohuni që të jenë mbyllur mirë, pasi riparimi i dëmtimit të ujit në këpucët tuaja është shumë më i vështirë sesa shtrirja e tyre) ose kube akulli dhe lëri ato për një kohë të shkurtër.

Pastaj hiqni paketat e akullit. Materiali i këpucëve tuaja duhet të shtrihet pak më shumë se më parë.

Ngrohni këpucët

Fillimisht vishni një palë çorape të trasha dhe më pas këpucët. Më pas thajini këpucët për rreth 2 minuta ndërsa përkulni gishtërinjtë dhe këmbët për të shtrirë zonat e ngushta të këpucës.

Vazhdoni të vishni çorapet dhe këpucët derisa të qetësohen. Pastaj hiqni çorapet dhe kontrolloni këpucët duke i veshur ato pa to. Nëse nevojitet një hapje tjetër, përsëritni procesin derisa të merrni rezultatin e dëshiruar.

Shkoni te një këpucar

Megjithëse nuk duhet të blini një palë këpucë me mundësinë e riparimit të tyre, ndonjëherë ndihma e një specialisti është zgjidhja e vetme. Këpucari mund të ndryshojë formën e këpucëve tuaja me një makinë shtrirjeje, duke i rritur ato në gjatësi dhe gjerësi./abcnews.al