Si mund ta mbani gjallë dashurinë pas martesës?

schedule08:37 - 25 Gusht, 2021

schedule 08:37 - 25 Gusht, 2021

Dashuria pas martesës është e ndryshme nga periudha para saj, dhe dashuria para martesës nuk është domosdoshmërisht më e mirë se dashuria pas martesës, kjo e fundit mund të jetë një fakt i caktuar që do të jetojë ndonjëherë pavarësisht nga të gjitha sfidat e jetës, vetëm nëse disa nga përbërësit janë në dispozicion:

Interes

Dashuria nuk mund të vdesë pas martesës nëse dy palët e saj janë të barabarta në vëmendje, sepse interesi i njëri -tjetrit është një faktor i fortë në forcimin e dashurisë dhe për ta bërë atë të jetojë përgjithmonë, sepse vëmendja e vazhdueshme dhe mungesa e ndjenjës e lënë pas dore nga të dy palët e martuara jeta ruan dashurinë dhe kontribuon për të jetuar përgjithmonë. Me

Përkushtimi

Sinqeriteti është një nga komponentët më të rëndësishëm që mbështet marrëdhënien e dy palëve me njëra -tjetrën, gjë që rrit thellësinë e lidhjeve mes tyre, dhe sinqeriteti është themeli më i fortë që ruan marrëdhënien, e cila bën që dashuria pas martesës të jetojë ndonjëherë, sepse ai pasqyron vlera fisnike të tilla si besnikëria ndaj partnerit të jetës, e cila është shumë e rëndësishme që dashuria të mbetet e gjallë në zemrat nuk vdes kurrë.

Mirëkuptim

Dashuria nuk jeton kurrë pas martesës, kur mirëkuptimi bëhet një shoqërues i përhershëm për bashkëshortët, sepse mirëkuptimi është një mënyrë shumë e rëndësishme për të shmangur çdo rrezik që fshihet në marrëdhëniet midis dy palëve, dhe për këtë arsye është e zgjuar për të dy palët në martesë për të ruajtur mirëkuptimin mes tyre, për të përfituar nga efektet e tij pozitive që forcojnë dashurinë mes tyre për ta bërë atë të përjetshme.

Shpërndaje dashurinë

Pjesëmarrja është një nga vlerat më të rëndësishme më të bukura mbi të cilat bazohet martesa, e cila duhet të zotërohet nga të dyja palët, sepse heq fantazmën e egoizmit nga dy skajet e saj dhe zgjat jetën e dashurisë dhe marrëdhënies, prandaj pjesëmarrja është një nga gjërat më të rëndësishme që e bëjnë dashurinë pas martesës të jetojë përgjithmonë.

Komunikimi

Komunikimi është fryma e dashurisë, dhe një bazë dhe përbërës i rëndësishëm që e bën dashurinë pas martesës të jetojë ndonjëherë, sepse komunikimi midis bashkëshortëve thellon lidhjet dhe rrit lidhjet e dashurisë mes tyre, dhe mbajtja e komunikimit nënkupton ruajtjen e dashurisë, sepse komunikimi zgjat jetën e dashuria, e cila është një shenjë e shëndetshme e martesës natyrore Marrëdhënia midis komunikimit dhe moshës së dashurisë është e drejtpërdrejtë, sepse sa më shumë komunikim midis bashkëshortëve, aq më e madhe është mosha e dashurisë mes tyre.

Toleranca

Dashuria nuk jeton kurrë pas martesës kur toleranca është reagimi më i fortë ndaj gabimeve të secilës palë, veçanërisht kur nuk ka këmbëngulje për gabimin pasi partneri ta ketë falur, dhe toleranca mes bashkëshortëve është një nga përbërësit më të rëndësishëm për vazhdimin e dashurisë pas martese.

Ndershmëria dhe qartësia

Roli i ndershmërisë dhe qartësisë në promovimin e dashurisë pas martesës dhe ruajtjen e saj për të jetuar përgjithmonë, nuk mund të injorohet, sepse ndershmëria është një litar shpëtimi, dhe përmban vetëvlerësim dhe frikë për marrëdhënien, pasi është një faktor i fortë ndikues që kontribuon për të ruajtur dashurinë dhe për ta bërë atë të jetojë përgjithmonë.

Shpreh ndjenjat

Dashuria nuk jeton kurrë pas martesës, kur të dyja palët e kuptojnë rëndësinë e shprehjes së ndjenjave herë pas here, dhe si mund ta ruajë dashurinë dhe të zgjasë jetën e saj, si dhe efektet e saj të thella romantike që kënaqin të dyja palët, dhe shprehja e ndjenjave është e nevojshme çështje që rinovon besëlidhjen dhe rrit intimitetin midis dy palëve./abcnews.al