Shuhet ëndrra e Emiljano Shullazit për tu hetuar në liri

schedule14:03 - 21 Janar, 2020

schedule 14:03 - 21 Janar, 2020

Gjykata e Posaçme e Apelit rrëzon kërkesën e grupit ‘Shullazi’ për tu hetuar në liri. Emiljano Shullazi dhe grupi i tij kërkuan një ditë më parë rivlerësimin e masës së sigurisë për shkak se ka ndryshuar statusi i Gjykatës, nga Krimet e Rënda në Gjykatë të Posacme.

Në seancën e sotme gjyqësore, Këshilli i Lartë Gjyqësor, depozitoi një shkresë ku legjitimon gjyqtarët Artur Kalaja, Etleva Temo dhe Albana Boksi për shqyrtuar kërkesat e veçanta të të drejtave të njeriut, bërë nga Emiljano Shullazit dhe 4 të pandehurit e tjerë.

Një ditë më parë, përmes avokatëve mbrojtës Emiljano Shullazi paraqiti kërkesën për rivlerësim të masës së sigurisë, me argumentin se Gjykata e Posaçme duhet t’i konfirmonte masat në momentin që ndryshoi statusin brenda një afati 10 ditor. Vendimi i sotëm i gjykatës ishte qendrimi në “arrest me burg” për Shullazin dhe 4 të tjerët.

Gjithsesi procesi mbetet i bllokuar pasi vetëm Albana Boksi është gjyqtare e Posaçme, ndërsa dy të tjeret vijnë nga Apelet e rretheve. Ndërkohe ligji parashikon që proceset në Gjykatën e Posacme të Apelit zhvillohen nga gjyqtaret që jane pjesë kësaj strukture.

/abcnews.al