Shpërblimet, qeveria akordon fondin për shtresat në nevojë

schedule18:34 - 19 Dhjetor, 2018

schedule 18:34 - 19 Dhjetor, 2018

Këtë fundviti, përveç pensionistëve, qeveria do të japë shpërblime edhe për shtresa të tjera në nevojë. Familjet që trajtohen me ndihmë ekonomike dhe personat me aftësi të kufizuara do të marrin nga 3 mijë lekë në prag të Vitit të Ri.

Pas pensionistëve, qeveria ka vendosur të japë shpërblim për disa kategori të tjera në nevojë ne festat e fundvitit. Përfituesit nga skema e ndihmës ekonomike dhe ajo e paaftësisë do te marrin nga 3 mijë lekë.

“Qeveria vendosi të shpërblejë me rastin e festave të fundvitit në masën 3 mijë lekë çdo familje përfituese të ndihmës ekonomike dhe programit të mbështetjes për aftësinë e kufizuar. Qeveria ka përcaktuar një buxhet prej 396 milionë lekë në funksion të paketës së solidaritetit të fundvitit”, u shpreh ministrja Ogerta Manastirliu në një deklaratë.

Sipas ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu, nga paketa  e solidaritetit të fundvitit të miratuar nga qeveria do përfitojnë 69 mijë persona me aftësi të kufizuar dhe 62 mijë 640 familje në ndihmë ekonomike.

“69 mijë familje të cilat kanë në përbërjen e tyre anëtarë me aftësi të kufizuar të lindur ose bërë të tillë, individë përfitues të statusit të invalidit paraplegjik dhe tetraplegjikë, individë përfitues të statusit të të verbërit”, tha ajo.

Sipas ministres Manastirliu, ky vendim tregon vëmendjen e qeverisë për shtesat në nevojë në prag të festave të fundvitit./abcnews.al