Shkencëtarët drejt krijimit të një analize që zbulon kancerin

schedule19:53 - 19 Janar, 2018

schedule 19:53 - 19 Janar, 2018

Shkencëtarët kanë hedhur hapa përpara drejt një prej qëllimeve më të rëndësishme të mjekësisë, atij të një analize të përgjithshme të gjakut për të zbuluar kancerin.

Një ekip në Johns Hopkins University ka zhvilluar një metodë, e cila zbulon tetë forma të zakonshme të sëmundjes.

Vizioni i tyre është një analizë vjetore e gjakut në mënyrë që të zbulojë kancerin duke shpëtuar në këtë mënyrë jetë njerëzish.

Sipas BBC-së, ekspertët britanikë mendojnë se ky zbulim është goxha mahnitës.

Megjithatë, ekspertë të tjerë mendojnë se duhet akoma shumë punë për të provuar këtë zbulim dhe për të kuptuar efiçensën e tij në njohjen e kancerit në fazat më të hershme./abcnews.al