Shitet Telekom Albania

schedule13:55 - 16 Janar, 2019

schedule 13:55 - 16 Janar, 2019

Kompania e telefonisë së lëvizshme Telekom Albania është shitur tek kompania bullgare Albania Telecom Invest për shumën prej 50 milionë eurosh.

Në njoftimin e publikuar në faqen zyrtare thuhet se Albania Telecom Invest AD, drejtohet nga Spas Roussev, i cili zotëron shumicën e aksioneve të operatorit të telekomunikacionit Bullgar, Vivacom, dhe Elvin Guri, investitor Shqiptaro – Bullgar”.

Presidenti e drejtori ekzekutiv i OTE, Michael Tsamaz ka deklaruar se blerja e kompanisë nga një grup i fuqishëm investitorësh garanton rritjen e saj dhe krijon kushtet për fuqizimin e saj në tregun vendas./abcnews.al