Shërbime tregtare në 50 qytete nga tre kompani shtetërore kineze

schedule16:15 - 1 Nëntor, 2019

schedule 16:15 - 1 Nëntor, 2019

Shërbimet tregtare të 5G-së tashmë janë të disponueshme në Kinë me çmimin e 16 deri në 77 euro në muaj. Mbulimi është i garantuar për një grup të parë prej 50 qytetesh, mes të cilëve Pekini, Shangai, Guangzhou dhe Shenzhen.

Një ngjarje e rëndësishme kjo në mes të betejës tregtare me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe ambicieve të Pekinit si fuqi teknologjike globale. Në radhë janë tre operatorë shtetërorë kinezë: China Mobile, China Telecom e China Unicom. /abcnews.al