Sekreti i fshehur në numrat e makinave

schedule22:54 - 5 Janar, 2022

schedule 22:54 - 5 Janar, 2022

Shumica marrin një makinë dhe ne i dimë disa gjëra sipërfaqësisht. Megjithatë, ka shumë detaje të rëndësishme që na e bëjnë jetën më të lehtë. Për shembull, në numrin e makinës shohim shumë simbole të cilat zakonisht e dimë se çfarë kuptimi kanë. Por mund të shohim edhe disa që ndoshta nuk e kemi pyetur veten pse ndodhen aty. Ka një simbol në numrin e të gjitha makinave që fsheh një sekret që shumica e njerëzve nuk e dinë. Për shembull, edhe para se të vazhdojmë, a jeni i sigurt pse xhamat e pasmë të disa makinave nuk ulen?

Çfarë do të thotë shigjeta?

Është simboli që ndodhet pranë sinjalit të benzinës. A keni menduar ndonjëherë se çfarë do të thotë kjo? Sidomos nëse keni blerë së fundmi makinën tuaj të re, është shumë e dobishme. Pra, kjo shigjetë nuk është aty rastësisht dhe ka një arsye. Nëse sinjali juaj i benzinës është në të majtë (ndërsa shikoni çelësin e makinës), kjo do të thotë se dera e benzinës është në këtë anë të makinës. Përkundrazi, nëse e shihni këtë simbol në të djathtë, është në anën tjetër.

Ky është një simbol shumë i dobishëm kur hyni në pikën e karburantit pasi e dini saktësisht se në cilën anë të pompës të parkoni. Ka të tjera që mund të mos i dini për makinat, por edhe automjete të tjera komerciale si taksitë. A e dini, për shembull, pse taksitë kanë një shirit blu anash? Në fund të fundit, gjithçka ka një shpjegim!

Ka edhe gjëra të tjera që mund të mësojmë ose duke lexuar librin e makinës ose duke pyetur ekspertët dhe shitësit./abcnews.al